Portfolio: Additions / Renovations: Ranch Transformation (2005)

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

The owners had added extensive gardens, creating many wonderful opportunities for opening up to their hillside by the creek. They were frustrated by small, dark rooms, lack of space for entertaining, and being cut-off from their gardens due to the steeply sloped site. We enclosed the carport to add living space adjacent to the kitchen, and added a light-filled dining alcove and large screened porch. New openings between rooms and the addition of a small deck at the lower level allow circulation between all these spaces, and create a pleasant connection between inside and out. The existing large overhangs allowed us to add bays in the living room, kitchen and master bedroom to enlarge these spaces and bring more light in more light.

General Contractor: Mark Eitt

Back to Additions / Renovations.